Nitelven Travlag / Biri&Snertingdal Travlags ungdomsløp

Skrevet av André Ringelien,  08.06.2021
Artikkelbilde
Vemund Madsen Drolsum vant det første av Nitelven Travlags ungdomsløp 2021. Foto: hesteguiden.com

Nitelven travlag, sammen med Biri og Snertingdal travlag ønsker at travets ungdommer får flere løpstilbud og vi vil med dette bidra til rekrutteringen i travsporten.

Nitelven Travlag / Biri og Snertingdal Travlags ungdomsløp er en serie for kusker med norsk lisens født 1998 eller senere. For å kunne delta i serien kan man i tillegg ikke ha kjørt over 100 løp i 2021 (amatører og rekrutter) eller over 40 løp i 2021 (stallansatte). 

Serien pågår fra mai til oktober.

I løpene får kuskene poeng etter følgende skala: 200-120-80-65-50-30-20-10.

Det trekkes 10 poeng pr. hundrelapp som kusken pådrar seg i bøter. Utelukkelse gir minus 200 poeng.

Det legges opp til totalt seks kvalifiseringsløp. Tre av kvalifiseringsløpene vil kjøres på Bjerke, og tre av løpene vil avholdes på Biri. De tolv kuskene som har samlet flest poeng i kvalifiseringsløpene får kjøre finaleløpet som avvikles på Bjerke i oktober.

Ved lik poengsum om den siste finaleplassen gjelder lavest plass siffer. Dersom dette også er likt, gjelder loddtrekning.

I finalen trekkes kuskene etter starterklæring. Her gjelder også samme regelverk som i kvalifiseringsløpene i forhold til poeng, og fratrekk for bøter.

Premiering i finalen er gavekort til de tre beste kuskene pålydende kr. 15.000, 10.000 og 5.000. Det kjøres med breddepremiering og kr 2.000 til alle som fullfører uten å være diskvalifisert. Seirende hest får seiersdekken og blomster til eier/trener og gavepremie til kusk. I tillegg trekkes et gavekort med verdi kr 3.000 blant samtlige eiere og tilsvarende blant samtlige trenere med starthest i løpet. Det vil trekkes en komplett travsele blant trenere med starthest i løpet.

Ved eventuell lik plassering blir beløpet slått sammen og delt på to. Eks. delt plass på de to første. Kr. 15.000 + kr. 10.000 = 25.000 delt på 2.

Foreløpig terminliste for serien (med forbehold om endringer):

  1. kvalifiseringsløp           søndag 15. mai                          Bjerke
  2. kvalifiseringsløp           tirsdag 21. juni                          Bjerke
  3. kvalifiseringsløp           mandag 18. juli                          Biri
  4. kvalifiseringsløp           fredag 19. august                          Biri
  5. kvalifiseringsløp           torsdag 1. september                    Biri
  6. kvalifiseringsløp           fredag 9. september                          Bjerke

Finale                             tirsdag 11. oktober             Bjerke

I samtlige kvalifiseringsløp kjøres det med breddepremiering og kr 1.000 til alle som fullfører uten å være diskvalifisert. Seirende hest får seiersdekken og blomster til eier/trener og gavepremie til kusk. I hvert av kvalifiseringsløpene vil det i tillegg trekkes et gavekort med verdi kr 2.000 blant samtlige eiere og tilsvarende blant samtlige trenere med starthest i løpet.

 

SE ÅRETS FINALISTER HER