En av de største har gått bort!

I dag fikk vi det triste budskap at Gunnar Eggen døde torsdag kveld 10 oktober etter en tids sykdom. Gunnar var født 3 januar 1946 og ble 78 år gammel.

Foto: hesteguiden.com

Gunnar vokste opp i Sandefjord. Han startet opp sin travkarriere som stallansatt hos Thor Tholfsen før han flyttet seg til Oslo og Bjerke hvor han var ansatt hos Karsten Buer datidens champion på Bjerke. Her fikk han mange sjanser i sulkyen, vant flere seire og etablerte seg som en toppkusk i ung alder. Gunnar ble gift med Marit, de skilte senere lag, sammen fikk de sønnen Hans Jørgen. Alle tre arbeidet på hans trenerstall.

For Bjerke Travbane var Gunnar Eggen den største profilen vi har hatt her på banen gjennom tidene.

Hele 20 kuskechampionater her på Bjerke. 13 landschampionater. 19 championater på øvrige norske baner. Ble Europamester i travkjøring i 1996, tok EM sølv i 1981 og 1985.

Totalt oppnådde han 5546 seire. 10 derbyseire som kusk og han har vunnet alt som er av klassiske triumfer og storløp i Norge.  I 1988 vant han det som har blitt erklært som tidenes travløp; «March of Dimes» på Garden State Park i USA etter en genierklært styring. Samme år vant duoen også Olympiatravet i Sverige og Oslo Grand Prix her på hjemmebane.

Gunnar drev trenervirksomhet her på Bjerke travbane fra 1973 til 2019. Totalt 1213 seire vant han som trener.

Gunnar er innehaver av DNTs hederstegn og er innvalgt i travsporten «Hall of Fame» ved Nordiska Travmuseet» i Årjæng.

Under Unionskampen i 2024 fikk Gunnar endelig sitt velfortjente Æresløp her på Bjerke.

Vi lyser fred over Gunnars mine. Våre tanker går til hans nærmeste famile.

 

Oslo 12/10-24

Arnlioth Heltberg