Nytt angrep fra Beat the Wiz

Skrevet av Daniel Kulblik,  22.02.2011
Artikkelbilde
Arild Eggen har ambisjoner med Beat the Wiz. (Foto: hesteguiden.com)

Arild Eggen er en offensiv krabat. Nå er han på hugget igjen bak sin egen Beat the Wiz. - Jeg vil være med litt mer på startsiden, varsler Bjerke-treneren.

Beat the Wiz kom enkelt til tet sist og vant meget kontrollert for sin trener og kusk Arild Eggen. The Wizard-sønnen har to triumfer på tre starter i år, og 82 500 kroner har rullet inn på kontoen til Arild Eggen og Bjørnar Høgseth. Nå jakter de nye 75 000 kroner på hjemmebane. Med de hardeste konkurrentene i bakspor er Eggen optimist.

- Vi står langt ut, men de tøffeste konkurrentene står i bakspor. Det betyr at jeg vil være med litt mer på startsiden nå enn tidligere. Det for å komme før de som starter i annen rekke, smiler Eggen, som varsler at Beat the Wiz er raskere enn egen "skygge".

- Dere har kun sett han løse fort på voltestart. Bak bilen har jeg kjørt på sikkerhet, men jeg vet han er rask. Vi testet han i statene som 2-åring og han var sinnsykt rå bak bilen. Det gikk bra et par ganger, men så galopperte han og giret seg opp. Derfor har jeg tatt det pent med ham her hjemme. Jeg klinker nok ikke til denne gangen heller, men vil være med litt mer enn tidligere, presiserer Eggen.

Skal vi tro treneren er også formen bra foran årets fjerde løp.
- Sist vant han lekende lett og i ettertid har alt virket bra. Nest sist tapte vi for M.T. Evita, men da var han ikke helt som best. Jeg frykter flere av konkurrentene nå også, men min hest er god og jeg må ha tro på ham, sier Eggen med et smil rundt munnen.

Bjerke-treneren skal også kuske to andre hester under onsdagens stevne. Det handler om 12 Rebella Mariella i 1. løp og 1 Just Do It i 2.løp/V5-1:
- Førstnevnte satt dønn fast sist og høstet fin rutine. Fra dette sporet ligger jeg lavt, men hesten er ikke så verst på sitt beste. Det samme gjelder Just Do It. Hoppa kan løse bra fra start om hun har dagen, men varierer veldig. Hun henter normalt ikke lengder på de på innsiden, men hun springer like fort og skal kunne holde dem ute. Klarer vi det, er jeg lysten på å kjøre foran, men vi må se hvordan det utvikler seg og hvem som eventuelt kommer. Slik jeg ser det er Just Do It en trippelkandidat på en god dag, avslutter Arild Eggen.