Ny herlig V75-dag

Skrevet av Daniel Kulblik,  17.02.2011
Artikkelbilde
Laumb-fatet deles ut onsdag.

Onsdag åpner VM i Holmenkollen. Her på Bjerke står Lars Laumbs løp og Johan Widdings minneløp på agendaen. I tillegg frister vi med en rekke sterke grunnlagsløp.

 

Vi byr kanskje på årets beste V75-løp?
Onsdagens DD-1 har samlet et felt vi sjelden har sett maken til på denne tiden av året. 11 av feltets tolv hester hadde mer enn 1000 poeng ved starterklæring. De poengene regnes ut fra hestenes fem siste starter. Vi skal lete langt tilbake i tid for å finne løp med så god sportslig kvalitet.

Hele 11 travløp står for tur på samme dag som VM på ski i Holmenkollen åpner. Dagens hovedoppslag er tradisjonsrike Lars Laumbs løp. Dette er et av de klassiske kaldblodsoppgjørene og er det eneste avlsløp som er igjen i Norge.  Løpet er kun åpent for kårede hingster, og for hopper som er godkjent eller premiert på utstilling. Løpet kan kun vinnes en gang. Kampen om «Laumbfatet» er vinterens stayeroppgjør for kaldblodseliten og en seier er full av prestisje.

I årets utgave har vi størst tro på fjorårets Derby-vinner Norheim Faksen. Kusken Tom Erik Solberg og trener Lars O. Romtveit er kjent med klassiske triumfer. Vinnerhesten Odins Kjempe tror vi blir hardest i mot.

Vårt andre hovedoppslag er Johan Widdings minneløp. Løpet er for norskfødte 4-åringer straks under årgangstoppen. Johan Widding var en markant trenerpersonlighet her på Bjerke før krigen. Han var med på å stifte Oslo (Christiania) Travklubb i 1907 og Norsk Travtrenerforening i 1927.  Widding-løpet har vært kjørt som totalisatorløp siden 1984, men helt fra 1956 har løpet blitt kjørt på Oslo Travklubbs lokalkjøring. Årets løp er som vanlig et toppløp og vi har størst tro på Variete B.R. som trenes og kjøres av Bo Westergaard. Det vrimler imidlertid av andre vinnerkandidater.

Utdeling av championatpokalene for 2010 foregår i restauranten etter 3. løp.

Dette blir garantert en topp trav og VM-kveld!