Jakten på Laumb-fatet

Skrevet av Daniel Kulblik,  22.02.2011
Artikkelbilde
Amor Even overrasket i Lars Laumbs løp i fjor.

Hjemme i vinterferien? Ta turen til Bjerkebanen onsdag kveld. Her kjøres storløp som Lars Laumbs løp og Johan Widdings minneløp.

Alt ligger til rette for en spennende kveld på Bjerke travbane. Hele 38 millioner kroner venter den som alene kan vise riktig V75-rekke. Skulle du bli alene med den bragden, kan du smile hele veien til banken. For å få muligheten til det må du løse den spennende V75-omgangen som starter kl. 19.00.


Lars Laumbs løp
Kveldens hovedoppslag er uten tvil Lars Laumbs løp. Løpet som hedrer trelasthandleren fra Oslo som var Skandinavias største hesteeier på sin tid. Lars Laumb var født i 1849 og det ryktes at mannen hadde over 1000 hester i sin eie på det meste. Hovedsakelig leide han ut disse til arbeid og kjøring, men han holdt også på med trav. Som 83-åring kjørte hedermannen sitt første og eneste travløp bak hesten Pino.

Oslo-borgeren var en av Bjerkebanens faste publikummere og Lars Laumbs løp er kjørt siden 1939, med unntak av et år (1948). Storløpet er det eneste avlsløpet som er igjen i Norge. Det er kun åpent for kårede hingster og hopper som er godkjent eller premiert på utstilling. Det er også spesielt, er at tidligere vinnere blir holdt utenfor. Kampen om ”Laumbfatet” er vinterens store stayeroppgjør for kaldblodseliten og en seier er full av prestisje. I tillegg til førstepremien på 100 000 kroner venter Laumb-trofeet med en tilsvarende verdi.


Møt opp på Bjerkebanen og opplev topp travsport.