Jackpot neste onsdag

Skrevet av Daniel Kulblik,  09.02.2011
Artikkelbilde
Tom Erik Solberg tok en ny V65-dobbel. (Foto: hesteguiden.com)

Fem førstevalg og et fjerdevalg var løsningen på dagens V65-omgang. Det resulterte i en utbetaling på kun 107 kroner. Fem riktige gikk til jackpot, det betyr at det blir ekstrapenger neste onsdag.

Morgana kunne ikke forsvare sporet i V65-innledningen, men Tom Erik Solberg var våken og kom seg ut et spor. Til tet stakk Bjørn Humborstad og Schumari. Morgana måtte gå den tunge veien, men viste mot slutten av hun absolutt var god nok til det. Inn mot den siste svingen trykte Solberg seg til teten, og det skulle vise seg å bli et tohesters oppgjør. Fra køen satte Lars Anvar Kolle inn støtet med Mørtvedt Edel. Lome Elden-datteren kom opp på utsiden av favoritten rundt den siste svingen og masserte derifra og inn. Midt på oppløpet var Mørtvedt Edel det lille nødvendige foran, men Morgana ville det annerledes og kontret ut sammen med sin trener Tom Erik Solberg. Dermed kunne "stalljente" og eier, Gitte Christine Berntsen, glede seg over førstepremien på 30 000 kroner.

Viste muskler
Dagens eneste favoritt som sviktet var Gunnar Eggen-trente News and Notes. På forhånd var det varslet et ryggløp med dansken, men Eirik Høitomt flyttet ut hesten fra tredje innvendig etter 500 meter. Det i håp om å få andre utvendig da Dino Dean kom via sporene, men midt i den andre svingen spratt Hamre-traveren og News and Notes måtte gå den tunge veien. Allerede inn mot den siste svingen så vi at favoritten var slagen. Samtidig satte Cato Antonsen fart via tredjespor med Honey Muscle. Inn i oppløp var han framme hos ledende Ole Halbak og kort tid etter fikk han grepet. Antonsen måtte virkelig snakke til Muscles Yankee-sønnen ned oppløpet, men han holdt unna på trøtte bein foran godt avsluttende Onslowtimes. Favoritten News and Notes endte i det slagne felt.

Min Dag i dag!
Kun fem hester stilte til start da bilen rullet i V65-3. Turbo Prins var strøket på forhånd og stevneveterinær plukket bort Trollmin Jenta og Argr G. før start. Mange ventet da at favoritten skulle få teten og siden kontrollere det hele, men Andre H. Stensen ville det annerledes med Kling Jens. Han forsvarte sporet og Dag måtte ta til takke med posisjonen utvendig. Lite skjedde underveis og Per Oleg Midtfjeld kunne smile i det Dag nok en gang koblet grepet og sikret seg årets andre Bjerke-triumf. Stall Dekor kunne nok en gang entre podiet på Bjerkebanen.

Oppskrifsmessig 1
Oppskriftsmessig ble det i V65-4. Storfavoritten Calistoga U.S. ble bukket til tet av Kai Johansen bak Shootist allerede inn mot den første svingen. Dermed var det bare å kruse til tet for svenskegjesten med Solberg i vogna. De fikk rusle unna i 1.20-fart der framme, og var egentlig aldri truet. Dermed tok USA-importen sin tredje strake seier i Norge. Her står S.J.'s Caviar-sønnen med kun 130 000 kroner i grunnlag, mens han sliter med et straffegrunnlag på over 700 000 kroner hjemme i Sverige.
- Han ble importert som 2-åring. I Sverige får hesten da et straffegrunnlag, noe som gjør det veldig vrient å hevde seg. Dermed må vi ta turen hit til Norge. Her står han mer riktig inne i løpene, og jeg kan garantere at vi kommer tilbake. Allerede førstkommende onsdag er vi på plass, smilte trener og eier Håkan Andersson.

Oppskriftsmessig 2
Oppskriftsmessig ble det også i V65-5. Her fikk Tonar jogge til tet sammen med Lars Anvar Kolle. Vel der framme hadde kusken en oppgave. Det var å passe på hesten i rygg, Våler Best og Kai Johansen. Det gjorde også Kolle til det gjensto 70 meter, og spillerne fikk se hvorfor. Våler Best avsluttet meget raskt, men Tonar var aldri truet. Moe Brages bror blir bare bedre og bedre. Nå får vi snart seg Moe Odin-sønnen mot eliten.

- Vi kommer til å prøve oss på en sprint mot eliten om ikke lenge, smilte trener og eier Hedda E. Assev.

Premier League var best?
Bukket til tet ble ikke Premier League i V65-finalen. Det ble kraftig kjøring inn mot den første svingen mellom svensken og Loverboy Pellini. Landschampion Eirik Høitomt var snar ved å innse at svensken var best og krøp ned i lederrygg. Etter 1.11-åpning fikk Goop dempe til 1.16-fart den første runden. Oppløpet ned kom konkurrentene ute i banen, men Goop var aldri truet og vant kontrollert foran dødenstravende Playful, som nok en gang leverte en sterk innsats. Tredjeplassen gikk til godt avsluttende Auro News, mens Loverboy Pellini aldri fikk sjansen fra rygg leder.

Den enkle V65-rebusen utbetalte kun 107 kroner. Fem riktige gikk til jackpot, noe som betyr ekstra penger neste uke.