Etablert elitehest

Skrevet av Richard Ekhaugen,  23.02.2011
Artikkelbilde
Knut Haakenstad og Odins Kjempe etter seieren i Lars Laumbs løp. (Foto: Eirik Stenhaug/Norsk Rikstoto)

Ordspillene har vært mange når det gjelder Odins Kjempe i forkant av Lars Laumbs løp. La oss legge alle morsomheter til side og fastslå at 6-åringen for hver start han gjør vokser seg mer og mer inn i eliten.

Før vi deler ut ros til Odins Kjempe, la oss ta to ord om kuskeprestasjonen til Lars Anvar Kolle. Få norske kusker har tempobedømming så i fingerspissene som trikolordrakten fra Vear. Da favoritten Norheim Faksen var borte med startgalopp direkte kastet Kolle et blikk over høyreskulderen før han resolutt styrte fremover og fikk overta føringen. Vel i tet kjørte Kolle 1.29 den første kilometeren før han klinket til med en 500 meter i 1.26-fart.

Da hestene angrep fra køen hadde Odins Kjempe allerede fått et solid forsprang, og da Kolle på nytt satte inn et speedrykk inn mot den siste svingen, satte han konkurrentene sjakk matt. I ensom majestet danset Odins Kjempe unna og Kolle kostet på seg noe så sjeldent som en seiersgest. Og når både trener og kusk mener at hesten bare blir bedre når det blir sommerbaner, ja da er det bare å glede seg. Odins Kjempe har kommet til eliten for å bli.


- Dette er en veldig stor dag. Jeg har prøvd å vinne Laumb-løpet før uten å lykkes. Det er en veldig god hest, han er ærlig, travsikker og står distansen. Han har egentlig alt og på sommerbaner gjør han seg nok enda bedre. Jeg er imponert over hesten, han er god, fastslo trener Knut Haakenstad.


- Laumb-løpet er et av de store løpene for de eldre kaldblodshestene og det er godt å sette de klassiske. Det er ikke så vanskelig å kjøre de gode hestene, de gjør alt så mye lettere. Det er ingen stor prestasjon å kjøre denne, han er enkel og grei og det er bare å snakke til ham når du vil ha tempoøkning. Han har nok ingen fordel av vinterbanene, men i dag kan vi ikke klage. Når sommerbanene kommer blir Odins Kjempe en del av den øverste eliten, fulgte Lars Anvar Kolle opp,