Dalen i TGN-serien

Skrevet av Daniel Kulblik,  17.02.2011
Artikkelbilde
Dag-Sveiung Dalen vant årets første utgave av TGN-serien. (Foto: hesteguiden.com)

Dag-Sveinung Dalen er en av landets unge lovende. I år som i fjor vi han trolig dominere TGN-serien på Bjerke. I årets første oppgjør satte han standard.

Det var Martine Skarsholt og Marion Montana som stjal showet i onsdagens ungdomsløp. Bjørnerød-traveren ble "litt" hissig og dro unna i 1.10-tempo den første halve runden. Tusenmeteren ble passert på 1.12,4. Mange ventet nok på at Marion Montana skulle kaste anker, men han kjempet tappert og forsvarte seg nesten helt inn i mål. Kun en hest klarte å kjempe seg forbi, det var Chip Line med Dag-Sveinung Dalen. Dermed tok Dalen sitt første napp i årets serie.

TGN-serien
Det kjøres et kvalifiseringsløp på hver av landets totalisatorbaner i tidsrammen 1. januar til 15. august. Vinnerne er direkte kvalifisert til finalehelgen i september.

På Bjerke kjøres det en egen serie fra januar til september, fordelt over åtte løp. Her er de to best plasserte er garantert en plass i finalen. Om det blir flere, er avhengig av hva som skjer på de øvrige banene. Vinner en kusk mer enn et kvalifiseringsløp på lokalbanene, eller vinner et løp på lokalbanene og er blant de to fremste i serien på Bjerke – plukkes de resterende finaledeltagerne fra sammenlagtlisten på landets hovedarena.