Cocktail-party på Bjerke

Skrevet av Richard Ekhaugen/Daniel Kulblik,  23.02.2011
Artikkelbilde
Gary's Coktail imponerte i Johan Widdings minneløp. (Foto: Eirik Stenhaug/Norsk Rikstoto)

Bjørn Guldbrandsen og Hans Chr. Holm fant på ny seiersoppskriften. Nå med Gary's Coktail. 4-åringen imponerte stort med seier i Johan Widdings minneløp.

Da runden gjenstod til mål så ikke alt klokkeklart ut for Coktail Jet-sønnen for å si det mildt. Fra sjettepar utvendig kastet Hans Chr. Holm loss og fikk rygger å følge nedover den siste langsiden. Rundt den siste svingen vred hjemmetreneren på i drøye spor og det beit virkelig godt for Gary's Coktail. De siste 50 meterne ble en ren parademarsj på veien mot 100 000 kroner.


- Han har gått veldig bra hele tiden og Bjørn har gjort en fin jobb med hesten. Her er det mye å gå, han går fortsatt i langvogn og vi håper etter hvert å starte ham med modified. Det er ekstra moro for min far å være oppdretter på en sånn topphest. Gary's Coktail er ordentlig god og vi har ikke sett bunnen i denne, fastslo Hans Chr. Holm etter løpet.


- Dette er utrolig stort. Jeg var så heldig å få leie hoppa av faren til Hans Chr. og så fikk jeg denne som har gjort alt riktig. Jeg håper han utvikler seg videre, da håper vi å kunne være med i Derby. Dette var nesten i overkant av hva jeg hadde regnet med, man må spare på de gode hestene vet du, smilte trener Bjørn Gulbransen.

Frisk V75-åpning
 Bo Westergaard gjorde grovjobben selv bak 10 Smoking Gun og det takket stallkameraten 1 Frisk'Em for. Solberg slapp velvillig til 4 Leonas Yannic ut av den første svingen, og nesten omgående oppdaget dansken faren og sendte Smoking Gun frem i dødens. Westergaard sørget for å holde farten oppe og i rygg på leder ble nok smilet til Solberg bredere og bredere. Leonas Yannic var pigg verre i tet og Björn Goop hadde sin fulle hyre med å holde igjen Credit Winner-sønnen. Midt i siste sving ga Goop junior opp og slapp etter. Dermed åpnet himmelens porter seg for Frisk'Em og på de siste 50 meterne avgjorde Westergaard-vallaken enkelt på bekostning av Leonas Yannic. Tredje gikk til 9 Owen. Vinnertiden ble 1.14,7.

- Det var en veldig fin hest som var flink fra start og fikk en fin rygg. Vi fikk perfekt åpning og han avgjorde greit. Björn Goop var nødt til å kjøre unna, åpningen ville kommet uansett, sa Tom Erik Solberg etter løpet.


Favoritten 11 Cream Of Arnie fikk det tøft fra køplass i den raske avslutningen.
- Cream Of Arnie var like bra som han pleier, men det ble for langt frem. Min hest gjør et bra løp, men vi hadde 30 meter frem i siste sving. Cream Of Arnie var fin som vanlig, mente Frode Hamre.

Galopp, galopp, galopp
Et rotete hoppeløp for kaldblods fulgte opp en frisk V75-innledning. Galoppørene avløste hverandre og sist i rekken var en av forhåndsfavorittene 15 Gylden Tina som kastet seg over i feil gangart ved inngangen til oppløpet. Var det seieren som røyk? Der fremme hadde 11 Troll Spika og 7 Hålands Liz stukket til seg et solid forsprang, og på de siste meterne viste sistnevnte seg som den sterkeste. På behørig avstand ble tethesten 3 Hellestvedt Tyra tredje. Vinnertiden ble 1.29,4.

 - Hun var litt ute av det på slutten av fjoråret og ble behandlet etter den forrige starten. Jeg trodde hun ville gå frem med det løpet i kroppen, og det gjorde hun. Det løste seg og jeg kunne bare kjøre rett frem. Hn gjør nesten aldri dårlige løp. Hun er godt trent og har god moral, roste Johan Herbjørn Undem etter løpet.


Lars Anvar Kolle hadde følgende å melde om Gylden Tinas galopp. - Hun rullet over i galopp og er litt spesiell å kjøre. Det er litt synd, for hun hadde kjempet på målfotoet, mente jarlsbergkusken.

Pigg, pigg, pigg
 Et fartsfylt hoppeløp ble vi bydd i V75-4. En i overkant pigg favoritt, 3 Zenithta, var ikke lett å stagge for Goop i prøvestarten, men i rygger roet hun seg underveis. I tet fartet 1 Pegisabell unna på 1.12,0/500 meter og 1.13,9/1000 meter. 600 meter fra mål angrep favoritten og inn på oppløpet hadde svensken slått kloa i trønderhesten. Bakfra nærmet dansktrente 12 Cull De Sac seg, men Zenithta forsvarte seg med brask og bram og vant på sterke 1.13,9a/1609 meter, ny rekord for hoppa. 10 Arielle Star A.B. avsluttet fint til tredje etter innvendig reise.


- Jeg pleier å ta det rolig fra start med henne, hun er hissig og jeg mener hun er best bakfra. Hun har det som sitt problem, det er mye "fremover" i blodet hennes, hun er ambisiøs, men hun bruker kreftene riktig i løp. Jeg angrep 700-800 meter fra mål, men ville ikke gå fremover for tidlig og by Bo (Westergaard) på en for god reise. Jeg ville tvinge Bo til tredjespor rundt den siste svingen, men jeg vet ikke om jeg vant løpet på det, funderte Björn Goop etter løpet.

På hengende håret
Med det blotte øyet var det umulig å skille favoritten 3 Kleppe Bausa og sistevalget 2 Vinnibrunen ved målgang, men målfotoet berget favorittspillerne.Kleppe Bausa fikk aldri fred i tet og stod for en god prestasjon som holdt unna på trøtte bein. Det spørs vel om Kim Mathisen står på gavelisten til Ernst-Petter Knutsen når julen ringes inn. Den unge Biri-treneren svarte kontant ut 8 Kvams Troll i tredjespor med 5 Ramtamtaramtata, og midt på den siste langsiden var det naturlig nok slutt på kreftene til vallaken fra Flesberg. Ramtamtaramtata holdt beundringsverdig godt, men 200 meter fra mål var det full stopp. 12 Rokketroll avsluttet storstilt fra femtepar utvendig og ble tredje. Vinnertiden ble 1.31,1. Tom Erik Solberg kjørte rett av banen etter løpet, men var på plass hos Daniel Kulblik i restauranten til seiersintervjuet.

- Jeg følte vi hadde tapt og synes også vi fikk litt unødvendig trykk underveis. Jeg var litt varm under hjelmen en stund, men heldigvis gjorde hun et nytt godt løp. Hun har ikke hatt veldig stridsmoral tidligere så jeg er fornøyd nå. Hun liker seg godt hos oss, fastslo bergenseren.

Prestasjon en Kejser verdig
12.spor mot meget skarp motstand. Forutsetningene var ikke på Kejser K.D.s side på forhånd. Men du verden som den ni år gamle vallaken imponerte! Fra sjettepar utvendig angrep Høitomt runden fra mål, parkerte 9 M.T. Evita som gikk foran på den siste langsiden, og bare seilte unna nedover oppløpet. En kruttsterk prestasjon, intet mindre. Får den danskfødte vallaken holde seg hel og frisk skal han bli spennende å følge utover sommeren. 4 Lucky Carpenter avsluttet flott til annen, knapt foran tettravende 7 Beat The Wiz. Vinnertiden ble 1.14,8. 

- Med de skadene denne hesten har hatt er det veldig sterkt å komme tilbake slik. Jeg kunne vært med mer fra start, men sjansen er der for å bli hengende i tredjespor, så jeg tok det rolig til å begynne med. Vi fikk heldigvis et fint løp og jeg hadde en god følelse rundt siste sving, fortalte Eirik Høitomt.

Riktig V75-rekke: 1 - 7 - 6 - 3 - 2 - 12 - 13

Utbetaling
7 rette: 13 252,-
6 rette: 140,-
5 rette: 16,-