Blir favoritt igjen

Skrevet av Daniel Kulblik,  02.02.2011
Artikkelbilde
Arild Eggen har på nye ambisjoner med Beat the Wiz. (Foto: hesteguiden.com)

Beat the Wiz imponerte stort nest sist. Da knuste han konkurrentene via tredjespor og dødens. Sist var han ikke like imponerende, selv om han leverte en sterk innsats. Hva kan vi forvente nå?

7 Beat the Wiz (V65-4) klatrer i grunnlagene og nå skal han for første gang møte hester av elitekaliber. Fra tillegget jaker en så god hest som Kabir. Bjerke-treneren Arild Eggen er kjent for å være offensiv med sin traver og er det også i dag, men vi øyner kanskje en litt mer nøkternhet.

- Han var god også sist, men jeg fikk ikke det riktige svaret da jeg ville øke farten den siste runden sist. Det siste lille manglet, men jeg har slitt med forkjølelse på stallhestene. Selv om Beat the Wiz ikke har vært synlig syk, kan det ha vært en årsak. Nå er ting på bedringes vei, selv om ikke alle er helt bra. Jeg er litt mer betenkt, men har ikke merket noe galt på ham i trening, innleder Arild Eggen.

Fungerte han optimalt sist?
- Nei, han var kanskje ikke hundre prosent, men jeg regner med at ting henger sammen. Heller ikke her har jeg merket noe galt og starter fordi jeg har tro på min hest, betrygger kusken.

Satser du framover direkte?
- Beat the Wiz er mye bedre på voltestart enn auto. Jeg satser nok framover direkte. Om vi kommer til tet med en gang vet jeg ikke, men jeg håper vi kommer ganske billig fram.

Ambisjoner?
- Er han hakket bedre enn sist har jeg ambisjoner. Jeg er litt spent, men velger å være optimist.

Stallens andre starthest er 11 J.R. Silver i V65-1. Hva kan vi forvente her?
- Han var kraftig forbedret sist og leverte et flott løp. Galoppen på oppløpet må jeg ta på min kappe. Jeg kjenner han litt for dårlig og var nok litt for hard med ham. Sporet skulle så absolutt vært bedre, men vi får kjøre bak i køen og se hva som skjer. Han avsluttet fort sist og vi kan kanskje snuse på en trippelplass med klaff, avslutter Eggen.