Fin debutant

Skrevet av Even Elvenes,  27.04.2011
Artikkelbilde
Kristian Malmin gledet seg etter seieren. (Foto: hesteguiden.com)

- Gliding Myth hadde krefter på lager i mål. Jeg tror sesongen som venter blir spennende, meldte Kristian Malmin etter at duoen tok seg av V65-5 på Bjerke Travbane onsdag.

Canadieren Gliding Myth, kjøpt til Norge av Eirik Djuve, fikk føre an V65-5 i et forsiktig tempo. Ingen av konkurrentene ønsket å presse på, og kusk Kristian Malmin kunne fornøyd se 17-tallet på klokka ved rundepassering. Favoritten Super Tail lå lenge i det andre paret utvendig, men var for frisk og slo over i galopp da angrepet ble satt inn. Via et rasende kjapt oppløp kom Gliding Myth et par lengder foran de øvrige. Karianne Knutsen trener sjuåringen, som var et 3. valg i spillet.

Hardkjør i V65-1
Favoritten i V65-innledningen var Out Of Nowhere. Etter en forsiktig start kom denne frem til ledende Oliver V.P.ut av første sving – og det ble hardkjør i 600 meter. Out Of Nowhere tok over etter en runde i 14-fart, men fikk så dempe meget. Mot siste sving virket han sliten, men hingsten tente til da kusk Tom Erik Solberg dro ut øreproppene. På den måten fikk hesten et par lengders ledelse, og holdt så unna til mål ble passert. Eier gjør Arne Petter Titland fra Stathelle, mens det er Per Gottling som trener.

Tøff innstilling
V65-2 åpnet i strak galopp for favoritten Millstone. Løpet innordnet meg med Arc Cox i tet, Riverlands Mr. Hitman utvendig – og Writing Hall i andre par utvendig. I nest siste sving dabbet Riverlands Mr. Hitman av noe, men tente til da kusk Bjørn Steinseth dro øreproppene. Samtidig angrep Writing Hall, som dermed havnet i tredjespor inn mot mål. Den siste orket ikke, mens Riverlands Mr. Hitman holdt farten oppe og knakk Arc Cox. Smygkjørte Sun Star V. spurtet flott og ble toer. Vinneren eies av Bjørn Roger Larsen og Kristin Randgaard – den siste er også trener. i V65 fant man Riverlands Mr. Hitman som et 5. valg.

Best tross galopp
Ovedølen
ble enorm favoritt i V65-3 da Vidar Hop i samråd med veterinæren valgte å stryke mye betrodde Osingen rett før start. Ovedølen kantet seg derimot over i galopp straks etter start, men fant travet rimelig kjapt og var på vei fremover og til tet, det etter 500 meter kjørt. Og mer er det ikke så skrive fra oppgjøret i det Ovedølen lekte med konkurrentene, og ble til en overlegen vinner. Eier gjør Stall Arnold, mens det er Eirik Høitomt som trener og kusker.

Tor lurte Tom Erik
Tom Erik Solberg styrte favoritten Smedheim Lilja i V65-4. Tor Wollebæk, rutinert kusk, håndterte nestfavoritten Myklejenta. Den siste ekvipasjen tok fatt fra tillegg og kom kjapt i vei. Smedheim Lilja ble derimot overfløyet i starten, og ble sittende bak lederen tross åpning da Myklejenta kom fremover. Dermed måtte Smedheim Lilja trave utvendig de siste 800 meterne og tapte nok løpet i posisjonskrigen i innledningen. Myklejenta, eid og trent av Sverre Skrugstad, vant til slutt greit og så finere ut enn på lenge.

Favoritt i storform
- Fetter'n T.G. kunne ha travet langt raskere enn han gjorde i kveld. Med press er jeg sikker på at hesten ville ha bydd mer på seg selv.
Geir Vegard Gundersen var imidlertid strålende fornøyd med familiens kjældegge etter triumfen i V65-finalen. De kom i angrep i sisterunden, tok seg lett til tet, og forsvant i fra de øvrige mot mål. Imponerende!
Gundersen er trener i tillegg til å kuske fast.

V65-utbetaling
6. rette: 770,-
5. rette: 32,-