Define the World er klar!

Skrevet av Arnlioth Heltberg,  27.04.2011
Artikkelbilde
Define the World kommer til OGP også i år. (Foto: hesteguiden.com)

18 dager igjen til VG OGP! Fjorårstreer Define The World er klar for å klatre på seierspallen i år.

I år som i fjor blir den John Bax-trente Duke of York-sønnen kusket av Paul Macdonell.  Som vanlig blir Bax’s hester oppstallet hos familien Jahre og Hans Petter Tholfsen på Granum Gård i Sandefjord under oppholdet i Norge. Merittlisten fra Canada i år er fire strake seirer før OGP.

Dermed ser det ut til ad de tre fremste i fjorårets Oslo Grand Prix stiller på startstreken også i årets utgave. Det i seg selv er ikke vanlig, og tyder på at det er snakk om tre helt eksepsjonelle hester. Torvald Palema har også takket ja den siste uken og fjorårets Forus Open-vinner startet i OGP allerede i 2008 !

For fjorårsvinner Lisa America ble alt feil for på Enghien lørdag, rygg leder ble til sjette innvendig 1100 meter igjen. Dårlig tempo gjorde det umulig for Riordan-hoppa å bli bedre enn nummer seks på 1.13,0a/2150 meter. Ingen fare med formen beroliget kusk Torbjørn Jansson etter løpet, Grand Circuit-vinneren anno 2010 er like god i år som i fjor. Main Wise As vant løpet på 1.12,5a og er småaktuell for OGP.

Maharajah skal ut i Umeå lørdag 30. april, og er alt bra der tyder det meste på at fjorårstoeren har til hensikt å klarte et steg opp på pallen i årets OGP.

Arch Madness da? Jo, det det står på der er om Trond Smedshammer klarer å få fornyet sitt USA visum før transporten med hesten reiser fra USA lørdag 7. mai.

Nok en spennende helg i møte. I tillegg Umeå kjøres Finlandia Ajo lørdag, med topphester som Iceland og Commander Crowe på startstreken. Kaldblodsløpet har forøvrig tre norske hester på startstreken: Feseth Lynet, Neslands Loke og Slettvoll Rambo.

Vi får telle opp på førstkommende mandag, kanskje vi har noen nye klare hester da.

Følgende er klare for årets OGP:

Rapide Lebel, Frankrike
Lisa America, Italia
Maharajah, Sverige
Yarrah Boko, Norge
Torvald Palema, Sverige
Define The World, Canada