Sistevalg i finalen

Skrevet av Daniel Kulblik,  30.11.2010
Artikkelbilde
Vidar Hop innfridde favorittstemplet med Lundabye. (Foto: hesteguiden.com)

Med åttendevalg og sistevalg i de to avsluttende lunsjløpene ble det en finfin utbetaling på nærmere 100 000 kroner. Lundabye var eneste favoritt som innfridde.

Lundabye kom seg enkelt til tet i V5-innledningen og da det var gjort var det meste i boks. Vidar Hop rapporterte at hesten var bedre enn på veldig lenge og vant løpet på enkleste vis. Foran tapre Pompier og godt avsluttende Waterstone.

I V5-2 var det Kai Johansen sin tur bak Turbo Frøkna. Hoppa satt fast med krefter på tanken i fredagens start på Biri. De var gode å ha i dag i det kusken var på offensiven. Han presset seg til tet runden fra mål. Derfra og inn var det spill mot et mål.

Geir Vegard Gundersen hadde klokkertro på seier i det oppløpet kom til syne med Juliano Diamond i V5-3. Likevel ble det varmt under hjelmen i det konkurrentene kom via sporene. Men i det han fikk av ørehetta skjøt Juliano Star-sønnen fart og vant forholdsvis kontrollert.

Et løp på vent var kjøreorderen Kai Johansen fikk i V5-4. Han fulgte oppskriften fra hestens trener og det ga full klaff. Etter et perfekt løpsopplegg ble alt riktig i det oppløpet kom til syne og Heaven's Eye avsluttet strålende til seier.

Det gjorde også Something New i V5-finalen. Sistevalget fikk åpning som bestilt inn i oppløpet og avsluttet meget bra til sikker seier. I vogna satt Frode Hamre.

Det ga en V5-utbetaling på 95 318 kroner.