Vinn eller forsvinn?

Skrevet av Daniel Kulblik,  02.11.2010
Artikkelbilde
Makarov lekte med konkurrentene i Derby. Nå er det dags igjen. (Foto: Eirik Stenhaug)

Makarov har startet ni ganger på hjemmebane. Han kan vise til fem triumfer, inkludert Derby-triumfen. De resterende fire gangene har endt med galopp. Onsdag er det dags igjen?

Makarov imponerte stort da han vant både kvalifiseringen og finalen av årets Derby. Sammen med Eirik Høitomt fikk endelig Eggen-traveren full klaff. 750 000 kroner rullet inn på kontoen til Stall High Stick og grunnlaget nærmer seg nå en million kroner. Noe som igjen betyr tøffere konkurranse og eldre konkurrenter.

Sist prøvde Makarov lykken i Sverige, men der ble det meste galt.
- Vi ble enige om å glemme det løpet, sier hestens daglige oppasser Marit Eggen. Etter en offensiv styring av landschampion Eirik Høitomt ble Pine Chip-sønnen sliten over velvoksne 3140 meter.
- Jeg har aldri sett Makarov så sliten som han var etter det løpet. Vi var spent på hvordan det ville slå ut, men han har vært veldig fin i ettertid. Blodprøvene er bra og alt virker normalt, forteller Marit mandag ettermiddag.

Etter dagens rolige joggetur virker alt bra med 4-åringen.
- Gunnar har bare lunket rundt med ham i dag. Alt virket bra etter intervallene på lørdag. Nå blir det bare stell og kos fram til onsdag, smiler oppasseren, som synes oppgaven er riktig.

- Det er vel ingen i feltet som har vist absolutt toppform. Cream of Arnie og Mccormick er kanskje de med best form og forutsetninger, men jeg håper og tror han gjør en grei figur.

Hva tenker du om baksporet?
- Makarov har blitt mer stabil den siste tiden, så vi får tro han takler det, selv om han er urutinert fra den posisjonen.

Balanse?
- Nå har vi tatt av "joggeskoene" og satt på aluminiumsko. Han har konkurrert på det tidligere, så det skal normalt gå bra. 

Hva skjer videre?
- Går det bra på onsdag sikter vi trolig mot Biri og Skien. Høstfinalen på Klosterskogen frister med 200 000 kroner. Er vi ikke fornøyd etter onsdagen, pakker vi han trolig inn for vinteren, avslutter Marit Eggen.