Makarov ble millionær

Skrevet av Daniel Kulblik,  29.11.2010
Artikkelbilde
Makarov ble millionær lørdag. (Foto: Daniel Kulblik)

Derby-vinner Makarov rundet millionen med lørdagens andreplass. Den flotte Pine Chip-sønnen leverte en mektig avslutning.

Tolvtespor på Klosterskogen var ikke musikk i ørene til trener Gunnar Eggen. Han var langt fra superoptimist da vi snakket med ham på fredag, men tross vanskelige forutsetninger kunne Stall High Stick glede seg over nye 100 000 kroner. Det etter andreplassen bak Golden Brown i DNTs Høstfinale.

Eirik Høitomt tok det forståelig nok rolig fra start og satte seg godt til rette i femte par utvendig. En posisjon som senere ble fjerde par i det I'll Be Gone galopperte. Vel i tet satt Bullchip, men Olle Goop-trente Golden Brown kom fram på utsiden. Chipmate-sønnen debuterte i svensk regi og det med brask og bram. Goop la trykk på ledende Bullchip 700 meter fra mål og regelrett knuste sin innvendige konkurrent til sikker seier. Det selv om Makarov nærmet seg veldig den siste biten, er ikke Golden Brown kjent for å vinne med stor margin.

Likevel var Makarovs prestasjon solid i køen. Svingene på Klosterskogen passer ikke den høyreiste herremannen, men han tok svingene som en skøyteløper og leverte en sterk prestasjon. Gunnar Eggen har tidligere varslet at dette var årets siste start, vi får se hva kretsen gjør etter nok en sterk innsats av Derby-vinneren.

Med andreplassen vippet Makarov millionen innkjørt. Eier og oppdretter Eystein Berge kan smile etter en imponerende sesong.