Kamp om championatene

Skrevet av Daniel Kulblik,  08.11.2010
Artikkelbilde
Det er kamp om championat-pokalene på Bjerke. (Foto: hesteguiden.com)

Med i underkant av to måneder igjen til årsskiftet tetner det til i championatstriden. Den tøffeste duellen står blant amatørene. Der står tre med like mange triumfer.

Nils Olav Holm sitter i førersetet med Robert Kruse og Berit Tveter Alm pustende i nakken. Samtlige står med fire triumfer, men godeste Holm har passert målstreken som annenmann en gang mer enn Kruse og to ganger mer enn Tveter Alm. Nappetaket kommer til å stå seg til siste sekund.

Blant de profesjonelle er det naturlig nok Eirik Høitomt som topper. Landets mestvinnende de fem siste sesongene går mot en overlegen triumf også i år. For første gang ser det også ut til at han blir champion på landets ledende bane. Han har fem triumfer ned til Geir Vegard Gundersen på andre. Kjenner vi "GV" rett har han ikke gitt seg, men for å hente inn Høitomt må han virkelig få sving på seiershjulet mot årsskiftet. På behørig avstand følger Lars Anvar Kolle, mens det er et hav til resten.

Ole Johan Østre er den stallgutten som kjører flest løp og vinner flest på Bjerke. Elleve ganger har han klart det i 2010. Det er fire mer enn nestemann på statistikken, Truls S. Glittum. Tredjeplassen holder "vår egen" Hans Jørgen Eggen.

I montétoppen er det dronninga Liv Pedersen som topper. Biri-jenta har tatt seg av championatet hver eneste år, bortsett fra i fjor da hun måtte låne bort tronen til Hanne Borgli. To måneder før årsskiftet ser det ut til at revansjen kommer direkte. Liv har én tilgode på unge lovende Martine Sørvik. Kanskje ungjenta kan vippe Pedersen ned fra toppen. En seier er det som skal til før Sørvik får sitt første montéchampionat på Bjerke.

Den fullstendige oversikten finner du her.