Mccormick lekte

Skrevet av Daniel Kulblik,  03.11.2010
Artikkelbilde
Makarov leverte en hyggelig innsats, men det holdt bare til tredje i V65-finalen. (Foto: hesteguiden.com)

Mccormick lekte med konkurrentene i V65-finalen. Johan Herbjørn Undem kunne smile og vinke til publikum oppløpet ned. Fjerdevalget sørget for en utbetaling på 118 198 kroner

Det var mye snakk om Cream of Arnie og Makarov på forhånd, men det var en Mccormick som stjal showet. Undem sikret seg teten og siden var det aldri snakk om saken. Med Cream of Arnie innestengt i førstesporet, og en Makarov langt bak i køen kunne Undem smile der framme. Rundt den siste svingen kom Kabir og Makarov via sporene, men ingen kunne true Hagebø-traveren som spant i fra til overlegen seier. Det foran Kabir og godt avsluttende Makarov. Fjerdehest i mål var Cream of Arnie som avsluttet strålende da åpningen endelig kom.

I herlig utvikling
Becky's Daydream
hadde flott spor og sikret seg teten. Hans Chr. Holm måtte åpne i tøffeste laget og klokkene viste 1.11-fart den første halve runden. På utsiden satt Bjørn Steinseth og Advocate Hall, som valgte å svare da favoritten kom. Hithcock måtte virkelig jobbe for å få posisjonen utvendig runden fra mål. Kort tid ette meldte Advocate Hall utsolgt.
Bak i køen satt Vidar Hop med et smil om munnen. Da favorittene hadde kjørt fra seg der framme, satte Hop fart fra køen. Lorne Elijon Gatling viste sin enorme styrke og flotte form. Midt på oppløpet kunne Vidar Hop sette seg til rette for da var det klart. Kendrick Hanover-sønnen tok med det sin fjerde seier for året og vippet 200 000 innkjørt i år. Vinnertiden ble flotte 1.14,6a/1609 meter. Verdien var 37 953 kroner før den siste avdelingen. God toer i løpet av Hitchcock som leverte en råsterk prestasjon.

Skrell av Harviken
Vinning Tor
hadde perfekte forutsetninger i V65-4. Noen spekulerte i tet fra start til mål, men til det var favoritten Tonar for rask fra start. Han blåste til tet og fikk dirigere der framme. I ryggen fulgte Vinning Tor, mens Dorr Valentin tok grovjobben i andrespor. Inn mot den siste svingen så Lom Pilen og Smedbalder skumle ut, men Kolle følte han hadde kontroll der framme. Likevel valgte han å stikke midt på oppløpet, det åpnet for Vinning Tor. Harviken-traveren takket for gavepakken og tok ned Tonar på streken. Eldar Harviken var strålende fornøyd, mens Kolle var skuffet. Sistnevnte la seg helt flat etter målgang, og tok på seg skylden for Tonars nederlag.

Jessen i Waba-serien
Hans Gunnar Palema
sikret seg teten i Waba Gruppens serie for stallansatte, men han meldte utsolgt allerede på den siste langsiden. Klar til å overta var Zeppelin Boko og Mette Fløttum, som hadde gjort jobben utvendig hele veien. Det så lenge lyst ut for ungjenta fra stallen til Steinar Holm, men fra køen hadde Simen B. Jessen fått opp farten på Grand Madam Ruth. Hoppa som trenes av duoen Johansen/Helgestad avsluttet meget bra til en forholdsvis sikker seier.
- Det løste seg veldig fint og hesten var god for dagen. Jeg ble overrasket når jeg snakket til henne rundt den siste svingen. Jeg hadde både proppene og skylappene spart til oppløpet, og da fullførte hun imponerende, sa en fornøyd Simen B. Jessen.

God andrehest i mål var Zeppelin Boko, men Ole-Christian Kjenner og Einar S.E. sikret seg tredjeplassen.

Svart favoritt
Skogbryn Svarten
kom enkelt til tet i V65-2. Den formsterke Antonsen-traveren hadde få problemer med å sikre seg nettopp den posisjonen. Og med favoritten i front var konkurrentene mest opptatt av å finne seg en fin posisjon. Det førte til at Cato Antonsen fikk passere den første runden på 1.31-tallet. Med slik ruslefart ble det aldri spennende. Rundt den siste svingen takket Skogbryn Svarten for følget, og la inn en siste 500-meter i 1.25-fart. Det holdt til overlegen seier og nye 30 000 kroner inn på kontoen til Tore Andresen fra Yven. På plassene bak fulge Gyllstjern og Rådim Maud som begge smøg med bak vinneren.

Drømmestart?
Jackpot-omgangen ble innledet med en overraskelse signert Per Oleg Midtfjeld. 11-oddseren Lily's Dream avsluttet meget bra etter en sparsom reise bak i køen. Hoppa trenes av familien Ruud som er bosatt i Årjæng-distriktet. Under den uløselig V65-omgangen for to uker siden hentet de en andreplass med Princess Wine. I kveld klatret Lily's Dream helt til topps på flotte 1.17,7/2160 meter. Det så lenge ut til å bli Cream G.T. og Olav Mikkelborg, men den svenskfødte hoppa hentet inn Mikkelborg-traveren på streken.