Gråfolen var best

Skrevet av Daniel Kulblik,  18.11.2010
Artikkelbilde
Her ser vi Just Do It med dobbeltsulky på Bjerke. Nå vant hun V5-løp. (Foto: hesteguiden.com)

Embakasi var storfavoritt, men alle løp skal kjøres først. Det var dagens V5-innledning et bevis på. Folkebankeren sviktet og Bjerkes egen Just Do It vant. I vogna satt Arild Eggen.

Linda Kristoffersen varslet om en hest i form, og håpet samtidig at favoritten hadde en dårlig dag. Ønskene til amatøren fra Bjerke gikk i oppfyllelse og Just Do It tok karrierens første seier. Arild Eggen fant luken fra tredje innvendig rundt den siste svingen og Tap In-datteren la inn en solid avslutning. Det var nok til å kneble omgangens folkebanker, som langt fra var så god som under seiersløpene tidligere i høst.

Selv om favoritten sviktet skal vi ikke ta fra Just Do Its gode prestasjon. Hoppa har vist form i lang tid og dette var vel fortjent.

I V5-2 viste Eirik Høitomt at han fortsatt kan vinne løp på Bjerke. Triumfene kommer ikke så hyppig nå som før, men han holder fortsatt Geir Vegard Gundersen på avstand i championatstriden. Nå het vinneren Vinnie Elden.

Trond Anderssen og Børre Høibye viste fram et nytt flott talent i V5-3. I'm Ken gjorde ingen feil og tok karrierens andre på like mange starter.

Geir Vegard Gundersen er inne i en hektisk uke. Etter Frankrike-tur på mandag, vant han V65-løp onsdag. I dag sviktet han med den store favoritten, men overrasket med niendevalget Giant Kosmos i V5-4.
- Embakasi hadde ikke mye å by på i dag. Hun er tydeligvis ute av form. Jeg ble derimot overrasket over Giant Kosmos. Dette går opp og ned, smilte Gundersen.

I V5-finalen var det svenske Carl Johan Jepson som ledet fra start til mål med egentrente Ardis Dreamcatcher. V5-utbetalingen stoppet på 31 416 kroner