Gledet syk Romtveit

Skrevet av Even Elvenes / Norsk Rikstoto,  24.11.2010
Artikkelbilde
Tom Erik Solberg kunne smile etter to V75-triumfer. (Foto: hesteguiden.com)

Duoen Lars O. Romtveit og Tom Erik Solberg fikk med seg to V75-triumfer fra onsdagens Bjerkestevne. Romtveit havnet tidligere på dagen på sykehus, og kunne derfor glede seg over de oppmuntrende meldingene som kom inn.

Rød, vakker – og litt småvill? Vinneren i onsdagens V75-1 ble Langaard Tiril, kusket av Eirik Høitomt. Duoen havnet innvendig, men kom seg ut i angrep etter 700 meter og var på vei frem til ledende Spik Tara da galoppen plutselig dukket opp.
- Game over, trodde nok spillerne med det samme.
Men, Langaard Tiril som er i sitt livs form, tok seg frem via fjerdespor på siste bortre langside, og var rett bak duellantene Troneline og Dag Vilja da oppløpet kom til syne. Med et godt feste til frasparket seilet så Langaard Tiril, eid av Bente Jørgensen fra Skien, inn til en lett seier. Imponerende!
I V75 fant man vinneren som et 5. valg.

To kjappe til Lars og Tom Erik
To V75-triumfer på direkten, dette resultatet kan Lars O. Romtveit og Tom Erik Solberg smykke seg med etter at henholdsvis V75-2 og V75-3 ble kjørt onsdag.
Først ut var Vorset Martin, favoritten i V75-2. Denne havnet leit til på det i startfasen og ble langt etter ledende Eddablesa. Den siste overlot så til Briskeby Elden etter 600 meter, og som runden igjen fikk opp Engtun Blesen utvendig. Vi så samtidig at feltet samlet seg. Samt at Vorset Martin plutselig lå flott plassert i det tredje paret utvendig. Mot siste sving gikk det tregt for stort sett samtlige, trolig grunnet en seig bane, og Vorset Martin kunne sette press på Engtun Blesen som hadde tatt over taktpinnen. Men mot mål ble det aldri spennende, i det Vorset Martin stakk unna og gledet sin trener Lars O. Romtveit. Eier gjør Nils Munkhaugen fra Melhus.

Tøff som få
Stikk nummer to for Romtveit og Solberg ble tatt med C.C. Athene i V75-3. Eier Finn Jansen, en hedersmann fra Horten med lang fartstid som brannmester i hjembyen, kunne glede seg realt over sin hoppes innsats. C.C. Athene travet store deler av løpet utvendig uten en rygg å følge. Men med en god porsjon krefter å ty til knakk 4-åringen førende storfavoritten Fleetfoot Hanover på en real måte. Samtidig orket hun å svare ut en godt spurtende Nanna Pride over oppløpet.
I V75 fant man C.C. Athene som et 3. valg.

Sterk favoritt
I V75-4 loset dyktige Eirik Høitomt ut storfavoritten Nimbus Vang i feilfri utgave fra spor to på tillegget. Ekvipasjen havnet nydelig til, i det fjerde paret utvendig. Det så ut som om Høitomt nærmest trykket på gasspedalen nedover siste langside, for femåringen tok i så grusen sprutet og kom tidlig frem til Peter Skovgård som hadde tatt over føringen mot den siste svingen. I et jafs skvatt Nimus Vang forbi lederen og kom i flott stil til mål som en meget sikker vinner. Eier og trener gjør Sigbjørn Klones fra Skedsmokorset.

Nok en favoritt
En glad Bjørn Steinseth i regi å være trener, og en dyktig kusk Dagfinn Aarum, smilte om kapp på seremoniplass etter at V75-5 var i mål. Deres felles hest Moe Linder sto til gull og innfridde også som favoritt. Aarum kusket et løp etter læreboka og kom frem til tethestene Lysjø Glimmer og Hålands Lilje via tredjespor.
- Jeg kjørte for 80 prosent frem til midt i siste sving. Over oppløpet gled han i fra men slo av litt på farten den siste biten. Det ble en grei seier, meldte Dagfinn Aarum etterpå. Moe Linder eies av Oddveig og Leif Johnsen.
Spang Knekten kom fort til slutt og ble toer. Han viste at storformen sitter i.

Dansk dobbel
V75-6 sluttet med en herlig oppløpskamp mellom to hester knyttet opp mot Danmark. Jeppe Juel ledet an med favoritten Orali, mens Bo Westergaard satt sist i feltet med Sune Palema. Den siste rykket frem via sporene da 700 meter gjensto, det samtidig som Juel blåholdt på sin traver. Midt i siste sving rykket Orali i fra, men kreftene ebbet ut og storvokste Sune Palema kom uhyggelig fort den siste biten mot mål. Nå rakk det inn til seier for Orali som dermed forsvarte favorittspillernes tiltro. Eier gjør Team Juel i Danmark, der Jeppe ganske sikkert har interesser.

Rett og slett best
- Jeg har seierstro, meldte Åsbjørn Tengsareid før løpene tok til onsdag. han tenkte på Pinball Wizard som var mye betrodd i V75-7. Duoen fosset frem på den siste langsiden og var i tet i det oppløpet tok til. De andre konkurrentene sleit veldig, mens Pinball Wizard forsvant og må tåle ros for sin praktfulle innsats. I V75 var hingsten å finne som et 2. valg, mens det er Staale Skjeveland fra Stavanger som eier.  

V75-spillet sluttet med en utbetaling på 3.322 kroner for sju rette. Seks rette ga 46 kroner, mens fem rette underskred grensen for utbetaling og går dermed til jokerpott.