Dramatikk for Eggen

Skrevet av Daniel Kulblik,  04.11.2010
Artikkelbilde
Arild Eggen kunn til slutt smile etter seieren i V5-2. (Foto: hesteguiden.com)

Arild Eggen var i begivenhetenes sentrum under torsdagens lunsjtrav. Han var først i mål i V5-2 med Ringo Ducal, men ikke uten dramatikk. Dommerne brukte mange minutter på dommervideoen.

Danske Anders Pedersen brøt utover fra førstesporet, samtidig som Arild Eggen kom skiftet spor inn i oppløpet. Det resulterte i at Olav Mikkelborg aldri fikk sjansen med Icora Wapiti. Dommerne valgt å la de to førstnevnte slippe unna diskvalifikasjon, men begge ble bøtlagt. Seieren gikk da som nevnt til Bjerkebanens egen Arild Eggen.

I V5-innledningen var Andre H. Stensen like overrasket som spillerne i det Quatarinon ledet fra start til mål. Tross veldig lang pause, var franskmannen til Liv Pedersen mer enn god nok. Hesten gjorde ingen feil, ei heller samboeren og begge kunne smile etter seier i årsdebuten.

Hoppende glade var også Marion Sollid og Richard Ekhaugen etter Mill Newtons seier i V5-3. Begge jobber i Hestesportens Hus og kunne juble etter at Mill Newton og Inge Melby hadde ledet fra start til mål.

Anders Pedersen fikk sin revansje i V5-4 i det Kiowa fikk åpningen som bestilt inn i oppløp. Vallaken eksploderte ikke i det åpningen kom, men hadde fart nok til å kjempe seg forbi en tapper Sea Chanta.

I V5-finalen ble det luftig kjøring med Valle Vegar i front og Nume Best på utsiden. Klokkene viste 1.22 den første halve runden. Samtidig var favoritten Garli Mollyn svak for dagen, også han etter en tøff åpning. Det duket for Kai Johansen og Spang Knekten. Ekvipasjen gikk seirende ut av en tøff oppløpsfight med Moe Linder.

V5-omgangen utbetalte 24 961 kroner.